Αύριο η ανακοίνωση για τα Δημοτικά σχολεία

Για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων δεν είναι ακόμη σίγουρα εάν θα επιστρέψουν στις αίθουσες την 1η Ιουνίου, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν αυτές τις ημέρες.

Από το υπουργείο έχει ξεκαθαριστεί, πάντως, ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά μόνο αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστροφή των μαθητών του δημοτικού θα συζητηθεί αύριο 20 Μαΐου, αφού συνεκτιμηθούν τα στοιχεία της πορείας της νόσου κατά την δεύτερη εβδομάδα άρσης των μέτρων στα σχολεία.

Η πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί θέλει να επιστρέφουν στα θρανία μόνο οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού μιας και θεωρείται ότι μπορούν να ακολουθήσουν καλύτερα τις οδηγίες που θα τους δοθούν.

Παράλληλα, το σκεπτικό του ανοίγματος των Δημοτικών Σχολείων, θέλει αυτά να λειτουργούν με ολιγομελή τμήματα (15 μαθητών έκαστο) καθώς θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες αίθουσες αφού οι υπόλοιπες τάξεις δεν θα λειτουργούν και δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η εκ περιτροπής παρακολούθηση των μαθημάτων.

Σημειώνεται ότι αν επιστρέψουν οι μαθητές του Δημοτικού στα θρανία, αυτό θα γίνει την 1η Ιουνίου και τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως και τις 30 του μήνα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.