Γνωρίστε στα μικρά σας τα Μέσα Μεταφοράς με παιχνίδια

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κάτι που τα μικρά παιδάκια λατρεύουν να χαιρετάνε ή να μπαίνουν καθώς το βλέπουν σαν βόλτα.

Παρακάτω θα βρείτε κάποια παιχνίδια με τα οποία μπορούμε να εισάγουμε στα παιδιά στον κόσμο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με το να τους δείχνουμε ότι τα ΜΜΜ είναι διασκεδαστικά αλλά χρειάζονται προσοχή όπως και ο δρόμος όταν κυκλοφορούμε σε αυτόν.

Παιχνίδι Ετοιμότητας

Με το κόκκινο Σταματώ, με το πράσινο ξεκινώ (τα παιδιά ήταν αυτοκινητακια και ως γονείς κάνετε το φανάρι που άλλαζε χρώματα κρατείστε δύο κορδέλες ρυθμικής και όταν κουνάτε την κόκκινη κορδέλα τα παιδιά θα σταματούν και με την πράσινη θα ξεκινούν.

Αίνιγμα: Εχω ένα παιχνιδάκι όμορφο μικρό κουρσακι αχ! Πόσο λαχταρώ να’ταν αληθινό. Να κρατούσα το τιμόνι κι ο μπαμπάς να καμαρώνει. Τι είναι;

Η εισαγωγή έγινε με το παρακάτω αίνιγμα του οποίου η σωστή απάντηση είναι φυσικά το πλοίο.

Τη θάλασσα σκίζω, δεν είμαι ψαράκι, η φουρτούνα με τρομάζει και στο πάτο με βουλιάζει τι είναι;

Συζητήστε με τα παιδιά σας για τα καράβια, τις εμπειρίες των παιδιών από τα ταξίδια τους, για το επάγγελμα του καπετάνιου.

Μουσικοκινητικό Παιχνίδι :Παίξτε το τραγούδι:Βγαίνει η βαρκούλα

Από την παιδαγωγό Πέννυ Αριτζάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.