“Γονείς και Παιδιά” από τις Εκδόσεις Παρισιάνου

Είστε συνειδητοποιημένοι γονείς της σημερινής εποχής;

Αναρωτιέστε για το πώς θα ανταποκριθείτε καλύτερα στον ρόλο σας. Θα θέλατε να είστε τέλειοι. Να μην στερήσετε τίποτε στο παιδί σας, ούτε συναισθηματικά ούτε υλικά, να μην το πιέσετε, να μην το στεναχωρήσετε.
Πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο. Έχετε τον δικό σας χαρακτήρα και τις προσωπικές σας ανάγκες, τις οποίες πρέπει επίσης να φροντίσετε. Η ανατροφή του παιδιού θα σας φέρει στιγμές χαράς και περηφάνιας αλλά και στιγμές κούρασης και απογοήτευσης. Θα τύχει να το αγκαλιάσετε από χαρά αλλά και για να το ανακουφίσετε, να το επαινέσετε αλλά και να το τιμωρήσετε, να γελάσετε αλλά και να θυμώσετε μαζί του. Θα χρειαστεί να κουβεντιάσετε και να το πείσετε, να βάλετε τα όρια και να απαιτήσετε τον σεβασμό τους.
Πρέπει να προσπαθήσετε να δείτε τον κόσμο με τα μάτια του, χωρίς όμως να ξεχάσετε τη δική σας οπτική γωνία. Να είστε σίγουροι για ό,τι προτείνετε και για ό,τι χρειάζεται να εφαρμόσετε. Χωρίς ενοχές και διπλά μηνύματα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει το παιδί να σας εμπιστευτεί.
Αυτό το βιβλίο θα σας μεταδώσει κάποιες γνώσεις για την ανάπτυξη του παιδιού και τις δυσκολίες που πιθανόν να παρουσιαστούν και να χρειαστούν τη βοήθεια ειδικού.
Η Ελένη Λαζαράτου είναι παιδοψυχίατρος, υπεύθυνη της Υπηρεσίας Παιδιών και Εφήβων της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Γαλλία, όπου εκπαιδεύτηκε στην ψυχοδυναμική προσέγγιση των προβλημάτων του παιδιού και της οικογένειας. Η πολυετής πείρα της την οδήγησε σε μια εξατομικευμένη θεώρηση, που παίρνει υπ’ όψιν της τόσο τις ανάγκες των παιδιών όσο και εκείνες των γονέων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.