Διαβάσαμε… ”Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι” του Χρήστου Δασκαλάκη

Τώρα εσείς θα σκεφτείτε, γιατί σας μιλάω για χιονονιφάδες εφόσον πολύ σύντομα θα βρισκόμαστε σε μία παραλία και θα παίζουμε με τα κουβαδάκια των παιδιών; H χιονονιφάδα αυτή όμως δεν είναι ίδια με τις άλλες.

Το παραμύθι του Χρήστου Δασκαλάκη από τις Εκδόσεις Άγκυρα είναι ένα παραμύθι για όλες τις εποχές. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…
Ο Νικόλας και η Ευτυχία αγαπούν πολύ το χιόνι. Αχ πόσο τους αρέσει να κοιτάνε τις χιονονιφάδες να πέφτουν απαλά με τον αργό χορό τους
Ένα βράδυ που χιόνιζε ξανά είχαν την πιο μαγική ιδέα! Θα έπαιρναν ένα γυάλινο βάζο και μέσα θα έκλειναν μια μικρή χιονονιφάδα.


Έτσι δεν θα τους έλειπε όταν ο χειμώνας έφευγε και θα την είχαν κοντά τους και φίλη τους για πάντα. Έτσι κι έγινε.
Όμως ο καιρός πέρασε γρήγορα… το καλοκαίρι ήρθε και τα 2 παιδιά ήταν όλη την ημέρα έξω για παιχνίδι και ξεγνοιασιά.


Η μικρή χιονονιφάδα όμως; Κλεισμένη στην κατάψυξη μόνη και στενοχωρημένη.
Όμως ό,τι αγαπάς δεν το φυλακίζεις…

Άραγε θα καταλάβουν τα παιδιά γρήγορα το λάθος τους; Θα της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία; Μα πώς μπορούν να κάνουν μια χιονονιφάδα να αγαπήσει ένα καλοκαίρι;


Η συνέχεια στο βιβλίο που θα βρείτε εδώ
Το βιβλίο του συγγραφέα Χρήστου Δασκαλάκη σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την βιβλιοθήκη κάθε παιδιού.
Η ξεχωριστή εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη θυμίζει τα κλασσικά παραμύθια με χρώματα αρμονικά που έρχονται να δέσουν με την διδακτική ιστορία
του Χρήστου Δασκαλάκη. Μέσα στις σελίδες του παραμυθιού ” Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι” το παιδί βλέπει να ξεδιπλώνεται μπροστά του μια ιστορία
που όλοι λίγο πολλοί έχουμε ζήσει. Πόσο θέλουμε να κρατήσουμε κάτι δικό μας για πάντα, όταν το αγαπάμε πολύ.
Όμως ότι αγαπάμε δεν το φυλακίζουμε, δεν το πιέζουμε και δεν του αφαιρούμε επιλογές. Πρέπει να του δώσουμε την ελευθερία να διαλέξει ελεύθερα τις επολογές του για να μας αγαπήσει κι αυτό.
Η πένα του Χρήστου Δασκαλάκη υπογράφει μια αυθεντική ιστορία που διδάσκει στα παιδιά μηνύματα με τόσο ανάλαφρο τρόπο όσο και ο χορός των μικρών χιονονιφάδων.
Μια μαγική ιστορία για τον κύκλο της ζωής. Ένας ύμνος στο σεβασμό προς τους άλλους και προς τη φύση. Μια ιστορία που μας φέρνει αντιμέτωπους με το φόβο της απώλειας, μας συμφιλιώνει με όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε και τελικά μας χαρίζει την αρετή της προσαρμοστικότητας και το θρίαμβο της ελευθερίας.


Απευθύνεται σε ηλικίες 5+
Να σημειώσουμε ότι το παραμύθι ανέβηκε στο Θέατρο Αλκμήνη κατά την περίοδο 2018- 2019 με την σκηνοθετική ματιά της Αθηνάς Αρσένη.

Δημιουργική Απασχόληση:

Ιδέες για το πως να αξιοποιήσουμε το παραμύθι που διαβάσαμε!

Σπίτι

  • Διαβάζουμε το παραμύθι μαζί με το παιδί με διαφορετικές φωνές.
  • Φτιάχνουμε την χιονονιφάδα και τους 2 μικρούς ήρωες από πλαστελίνη!
  • Φτιάξτε χιονονιφάδες με νερό και άλλα υλικά (θα το βρείτε σύντομα στα Project μας)

Σχολείο

  • Κάνουμε θεατρικό παιχνίδι με ρόλους. Οι χιονονιφάδες γίνονται πολλές και ψάχνουν την φίλη τους! Μα πού πήγε;
  • Γράφουμε παραγωγή λόγου με θέμα : ” Ποιες ήταν οι σκέψεις της μικρής χιονονιφάδας πριν εγκλωβιστεί στο βάζο; Ποιες οι σκέψεις και τα συναισθήματά της μετά;”
  • Φτιάχνουμε χιονονιφάδες με μπατονέτες!
  • Σκεφτόμαστε κι εμείς κάτι που αγαπάμε και δεν θα θέλαμε να φύγει ποτέ μακριά μας.

Τέλος , να αναφέρω ότι στο τέλος του βιβλίου περιμένει τα παιδιά μια έκπληξη! (Δεν αποκαλύπτω τι).

Φυσικά αν θέλετε κι εσείς να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου από τις Εκδόσεις Άγκυρα κλικ γρήγορα εδώ

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.