Διαβάσαμε… Μάθε τον Φόβο να νικάς! από τις Εκδόσεις Ελκυστής

Όλα κυλούν όμορφα στην πολιτεία Φελισίτα (βλέπεις Felicita σημαίνει ευτυχία), όμως η Καλοσύνη σύντομα θα αντιμετωπίσει έναν εχθρό που δεν ήξερε ότι έχει….

Το παραμύθι ”Μάθε τον Φόβο να νικάς!” της Βούλας Παπατσιφλικιώτη σε εικονογράφηση Διονύση Καραβία ήρθε για να μας μάθει να νικάμε τους φόβους μας.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Η Καλοσύνη ήταν ένα όμορφο κορίτσι που ζούσε στην πολιτεία Φελισίτα. Όλα κυλόυσαν ήρεμα εκεί καθώς όλοι ήταν ευτυχισμένοι και σπάνια είχαν κάποιο παράπονο.

Όλοι; Δηλαδή σχεδόν όλοι! Ο Φόβος μισούσε κάθε πλάσμα στην πολιτεία μα πιο πολύ από όλα, την Καλοσύνη μας.

Η Καλοσύνη προσπαθούσε να τον αποφεύγει γιατί την έκανε να αισθάνεται το αίσθημα του φόβου, το οποίο ήθελε να αποφύγει με κάθε τρόπο.

Με την πιστή της φίλη Τόλμη περνάνε τις μέρες τους ξέγνοιαστα…

Όμως ο Φόβος δεν το βάζει κάτω, φτιάχνει φίλτρο μαγικό μπας και κάνει την αγαπημένη μας φίλη να νιώσει αυτό που δεν θέλει ούτε να ακούει…

Τον ΦΟΒΟ!

Θα καταφέρει ο Φόβος να κάνει την Καλοσύνη να φοβηθεί; Ποιος θα την βοηθήσει να βρει ξανά το χαμένο της χαμόγελο και να αισθανθεί ασφάλεια και αισοδοξία;

Το γλυκό παραμύθι της Βούλας Παπατσιφλικιώτη μέσα από την ποίηση και το τραγούδι μαθαίνει στο παιδί μας να νικάνε τους φόβους τους και να μη τα παρατάνε ποτέ.

Η εικονογράφηση του Διουνύση Καραβία με έντονα χρώματα και όμορφες εικόνες έρχεται να δέσει αυτό το μοναδικό ανάγνωσμα.

 

Το παραμύθι συνοδεύεται από παιχνίδια και ζωγραφική στις τελευταίες σελίδες και μπορείς να το βρείς εδώ 

Μάθε για το καλό να πολεμάς 

και όλο τον κόσμο να αγαπάς!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.