Διαβάσαμε… ”Οι καλύτερες ιστορίες με φίλες και φίλους” και ” Οι καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα”

Ποιοι φοβούνται περισσότερο; Oι άνθρωποι τα φαντάσματα ή τα φαντάσματα τους ανθρώπους;

Σήμερα θα ξεφύγω από τα καθιερωμένα και θα σας μιλήσω για Παιδική Νεανική Λογοτεχνία, συγκεκριμένα από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

Οι ιστορίες για τις οποίες θα μιλήσουμε σήμερα είναι για παιδιά ηλικίας 9+ τις οποίες με μεγάλο ενδιαφέρον θα διάβαζε κι ένας ενήλικας.

 

Ας ξεκινήσω όμως με το ”Οι καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα”. Το βιβλίο αποτελείται από 8 διαφορετικές ιστορίες η μία πιο spooky από την άλλη, ικανό να δώσει στον αναγνώστη που λατρεύει αυτού του είδους την λογοτεχνία το πιο ”ανατριχιαστικό συναίσθημα”! 

Ένα μισοχαλασμένο πατίνι σε μια πολυκατοικία γεμάτη μυστικά, ένα κέρμα που ξέμεινε από τον θησαυρό ενός αληθινού φαντάσματος, φαντάσματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να λύσουμε αστυνομικά μυστήρια και ένα πηγάδι που μπορεί να σε κάνει να ανατριχιάσεις ΑΜΕΣΩΣ.

Εσείς γνωρίζατε ότι τα αρχαία φαντάσματα διαφέρουν από τα σημερινά; Και ειδικά όταν έχουν ακαδημαϊκές γνώσεις;

Ιστορίες που σε κάνουν να θες να διαβάσεις το ”Οι καλύτερες ιστορίες με φαντάσματα” σε μία νύχτα. 

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ

Συγγραφείς: Αθανασιάδης Κυριάκος, Βλαβιανός Χάρης, Κέζα Λώρη, Μακρόπουλος Μιχάλης, Μαμαλούκας Δημήτρης, Παπαθεοδώρου Βασίλης, Ράδου Αγγελική, Τριανταφύλλου Σώτη

Εικονογράφος: Τζάλλας Αλέξανδρος

 

Επόμενη επιλογή…

”Οι καλύτερες ιστορίες με φίλες και φίλους”

Η συλλογή αυτή αποτελείται από 8 ιστορίες  γεμάτες σχολικές στιγμές, παιχνίδια και παιδικά όνειρα.

Πόσοι φίλοι χρειάζονται να γυρίσουν όλο τον κόσμο και να σώσουν όλα τα μνημεία του; Είναι ποτέ δυνατόν να κάνεις φίλο σου ένα ζωάκι;

Οι σελίδες του βιβλίου αυτού μυρίζουν σχολείο και παγωτό των καλοκαιρινών ημερών πριν τις διακοπές.

Ξεχώρισα την ιστορία ” Όλα άρχισαν όταν φόρεσα γυαλιά” της Αργυρώς Πιπίνη. Η ηρωίδα είναι έφηβη και αισθάνεται μόνη όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχτεί. Όταν μετά την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο ακούει ότι θα χρειαστεί να βάλει γυαλιά, αισθάνεται ότι αυτή θα είναι και η καταδίκη της. Δεν πάνε όλα όμως τόσο άσχημα όσο περίμενε….

Συγγραφείς: Κυριάκος Αθανασιάδης, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Ελένη Γκίκα, Άρης Δημοκίδης, Αργυρώ Πιπίνη, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Γιώργος Στόγιας, Κατερίνα Σχινά
Eικονογράφηση: Αλέξανδρος Τζάλλας

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ

Οκτώ σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς υπογράφουν τα διηγήματα μιας μοναδικής συλλογής ! Αποκτήστε την!

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μας για τα 2 αυτά βιβλία   εδώ

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.