Διαβάσαμε….”Ο υπέροχος πλανήτης μας- το νερό!”

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο μέσα από την σειρά “Ο υπέροχος πλανήτης μας” παίρνει τα παιδιά από το χέρι και τα ξεναγεί στα αξιοθαύμαστα φαινόμενα του πλανήτη μας, της Γης.

Ξεκίνησα  με το “Ο υπέροχος πλανήτης μας – Το νερό” όπου παρουσιάζεται στο παιδί πλήθος φυσικών φαινομένων αλλά και κατασκευών. Το νερό καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας, όμως πόσα γνωρίζουμε για αυτό;

To βιβλίο της Ίζαμπελ Τόμας σε εικονογράφηση Πο Μόργκαν εισάγει το παιδί στον μαγικό κόσμο του νερού όπου εκεί το παιδί

ανακαλύπτει πώς διαμορφώνεται ο κόσμος μέσα από το νερό και τους τρόπους με τους οποίους το χρησιμοποιούμε καθημερινά

εξερευνά τρόπους με τους οποίους το νερό επηρεάζει τον καιρό και το κλίμα

κατασκευάζει ένα βροχόμετρο, ένα σύννεφο μια λιμνούλα για τα πλάσματα του κήπου αλλά και κατασκευές που θα σας τις κρατήσω για έκπληξη!

Σύντομα θα αναρτηθεί κατασκευή στην στήλη μας ”Projects” για να δείτε πώς θα φτιάξετε κι εσείς την δική σας κατασκευή από το βιβλίο αυτό.

Μαζί με το ””Ο υπέροχος πλανήτης μας – Το νερό”  μαθαίνουμε τις καταστάσεις του νερού, παρατηρούμε τα σύννεφα και μαθαίνουμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε εξοικονόμηση στο νερό, γιατί μη ξεχνάμε πόσο πολύτιμο είναι και πόσο τυχεροί αισθανόμαστε που κατοικούμε σε ένα πλανήτη που το 71% αποτελείται από νερό.

 

Απεθύνεται σε παιδιά 6+

Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον εκπαιδευτικό και θα συνόδευε άψογα το μάθημα της Γεωγραφίας της Δ’ Δημοτικού

Μπορείς να το βρεις εδώ 

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.