Διαβάσαμε… Στιγμές άουτς! Μια ιστορία για τις λέξεις που πονάνε

Το βιβλίο ”Στιγμές άουτς! Μια ιστορία για τις λέξεις που πονάνε” από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος εξηγεί με εξαιρετικό τρόπο και πάντα φιλικό προς το παιδί τι πάει να πει ” Λέξη που πονάει”.

Στους καιρούς που διανύουμε τα social media και η τηλεόραση έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας , με πλήθος ερεθισμάτων που ο εγκέφαλός μας δέχεται καθημερινά. Δεν θέλω να ακουστώ τυπική αλλά πρέπει να τα πω. Τα παιδιά μας δέχονται εξίσου ένα μεγάλο αριθμό ερεθισμάτων και πληροφοριών που δυστυχώς δεν είναι εύκολο πάντα να ξεχωρίσουν. Υπάρχει μια δυσκολία στο ”τι ειναι οκ να κρατήσω” και στο ” αυτό που άκουσα πρέπει να το ξεχάσω”. Λόγοι σαν και αυτούς, όχι απαραίτητα απόλυτα, έχουν δημιουργήσει επιθετικές συμπεριφορές με δέκτες παιδιά συνομήλικα. Το βιβλίο που διάβασα είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να χαρίσουμε σε ένα παιδί ηλικίας 3 ετών και πάνω.

Οι στιγμές ΑΟΥΤΣ δίνει στο παιδί τροφή για σκέψη.

Αν σε τσιμπήσει μια μέλισσα…. Θα πεις ΑΟΥΤΣ!

Αν σου κλείσει η πόρτα το δάχτυλο… Θα πεις ΑΟΥΤΣ!

Αν μαλώσεις με έναν φίλο σου… Θα πεις ΑΟΥΤΣ!

Αν του πεις μια κουβέντα που θα τον πληγώσει…. Θα πει κι αυτός ΑΟΥΤΣ!

Το βιβλίο της Michel Genhart, σε εικονογράφηση Viviana Garofoli ενθαρρύνει το παιδί μαθαίνοντας του τεχνικές να διαχειρίζεται τυχόν κακές και προσβλητικές κουβέντες, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από την Αυγή Δαφερέρα ενώ είναι βιβλίο της Αμερικάνικης Ψυχολογικής Εταιρείας (American Psychology Association).

Bonus το σημείωμα για γονείς και εκπαιδευτικούς στις τελευταίες σελίδες με πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για τέτοιου είδους θέματα.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα. Μπορείς να το βρείς εδώ από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.