Διαβάσαμε… ”Το ικανό σου παιδί” από τις Εκδόσεις Πουά

Το βιβλίο του Jesper Juul έφτασε με ένα υπέροχο σημείωμα και ευχαριστώ πολύ για αυτό κι έτσι σήμερα επίσημα εγκαινιάζει τη νέα μας στήλη που θα αφορά οτιδήποτε σχετίζεται με την διαπαιδαγώγηση.

Το ικανό σου παιδί είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις με προσοχή. Να σε πληροφορήσω οτι έχει μεταφραστεί σε 22 γλώσσες και νομίζω πως αυτό κάτι μας λέει από μόνο του! Παίρνει τον γονιό από το χέρι και τον βοηθάει να αντεπεξέλθει όσο γίνεται καλύτερα σε αυτό το συναρπαστικό σταυροδρόμι που ονομάζεται οικογένεια.

Δίνει βάση στα θεμελιώδη στοιχεία μιας οικογένειας για αυτό η ανάγνωση του βιβλίου απαιτεί σκέψη που χτίζεται από την αρχή. Αφήστε στην άκρη όσα σας προβλημάτιζαν γιατί αυτό το βιβλίο ήρθε για να σας τα λύσει!

Μια οικογένεια πρέπει να χτίζεται πάνω στην αμοιβαιότητα συναισθημάτων μεταξύ γονιών και παιδιών και όχι στην εξουσία και την αυταρχική συμπεριφορά των πρώτων.

Τα παιδιά είναι έτοιμα να εκφραστούν και να συνεργαστούν μαζί μας από την πρώτη κιόλας μέρα της γέννησής τους. Εμείς βάζουμε εμπόδια στη σχέση αυτή.

Το βιβλίο των Εκδόσεων Πουά μας προστατεύει καθώς βουτάμε σε ευαίσθητες αξίες. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αυτοεκτίμηση τόσο του γονιού όσο και του παιδιού.

Πόσα κρύβει αυτό το : ”Κοίτα με μαμά;”

Πού διαχωρίζεται η γονεϊκή και η προσωπική ευθύνη των παιδιών;

Άλλο σημαντικό κεφάλαιο αποτελούν τα Όρια. Πώς μπορούμε να θέσουμε όρια στο παιδί μας και τι συμβαίνει όταν η θέσπιση αυτή πάει στραβά κι όχι όπως την περιμέναμε;

Το ”Ικανό σου Παιδί” του Jespeer Juul από τις Εκδόσεις Πουά αποτελεί το no1 εγχειρίδιο για κάθε νέο γονέα και όχι μόνο. 

Ως εκπαιδευτικός έχω να δηλώσω πως μου άνοιξε ορίζοντες σε αρκετά θέματα διότι ας μη γελιόμαστε. Οι δάσκαλοι είναι οι γονείς του παιδιού στο σχολείο.

Η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση, η εξουσία, η ευθύνη και τα όρια είναι αξίες που διαχειριζόμαστε κι εμείς, πολλές φορές με πιο λεπτό τρόπο.

Τέλος, σημαντικό είναι πόσο ευανάγνωστο είναι το βιβλίο αυτό. Διαφέρει τόσο πολύ από πλήθος βιβλίων που έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν που αν δεν είσαι ειδικός δεν μπορείς να αποκρυπτογραφήσεις.

Το ικανό σου παιδί μπορεί να μας κάνει όλους ικανούς !

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.