Δωρεάν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά από το σπίτι από τα ΔΡώΜΕΝΑ

Τα ΔΡώΜΕΝΑ, με την υπογραφή και τον συντονισμό της Στέφης Θεοδότου ξεκινούν δωρεάν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά από το σπίτι.

Κατανοώντας την αδιάλειπτη ανάγκη των παιδιών να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν δημιουργικά μέσα σε αυτήν την ιδιαίτερη καθημερινότητα που βιώνουμε, τα ΔΡώΜΕΝΑ νιώθουν την ανάγκη και την υποχρέωση να συνεισφέρουν στην καλλιτεχνική καλλιέργεια των παιδιών. Γι’ αυτό το λόγο δημιούργησαν το δωρεάν πρόγραμμα «Δρώ Για Μένα Home Edition», στο οποίο τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν ως άτυπη ευρύτερη ομάδα από το σπίτι με έναν κοινό θεματικό στόχο κάθε φορά.

Το πρόγραμμα «Δρω Για Μένα Home Edition» εμπεριέχει δραστηριότητες και ασκήσεις δημιουργικής σκέψης, δημιουργικής γραφής και καλλιτεχνικής (εικαστικής και θεατρικής) έκφρασης. Στις δραστηριότητες τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν μόνα τους ή σε συνεργασία με τους γονείς τους. Στόχος αποτελεί να περάσουν δημιουργικό χρόνο και να συν-κινηθούν και όχι να αναδειχθεί αποκλειστικά κάποιο αισθητικό αποτέλεσμα. Η παιδαγωγική φιλοσοφία των ΔΡώΜΕΝΑ προάγει πάντα την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών. Γι’ αυτό τον λόγο το πρόγραμμα δεν αφορά διαγωνισμό, αλλά δημιουργική πρόσκληση. Επομένως όλες οι ιδέες και οι δημιουργίες των παιδιών αναρτώνται μαζί ως ένδειξη ενίσχυσης της πρωτοβουλίας τους και ως βήμα επικοινωνίας μέσω της Τέχνης. Έτσι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν την δική τους εμπνευσμένη συμμετοχή και να θαυμάσουν την τέχνη όλων των διαδικτυακών τους συμπαικτών. Σε περίπτωση που το θέμα αφορά περιορισμένο αριθμό συμμετοχής, δηλώνεται από την αρχή ο αριθμός αυτός.

Οι τελικές δημιουργίες των παιδιών, στέλνονται κάθε φορά από τους γονείς σε προσωπικό μήνυμα στην σελίδα των ΔΡώμΕΝΑ στο fb https://www.facebook.com/drwmena/, μαζί με το μικρό όνομα του παιδιού και την ηλικία του και αναρτώνται από τα ΔΡώΜΕΝΑ σε κάποιο από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook, youtube, instagram) .

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα από την Πέμπτη 1 Απριλίου 2020.

· Κάνοντας like στη σελίδα των ΔΡώΜΕΝΑ στο fb https://www.facebook.com/drwmena/

· Στέλνοντας σε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα των ΔΡώΜΕΝΑ στο fb ονοπατεπώνυμο γονέα, mail επικοινωνίας, μικρό όνομα παιδιού

· Βρείτε τα ΔΡώΜΕΝΑ στο instagram https://www.instagram.com/drwgiamena/?hl=el και στο youtube https://www.youtube.com/channel/UC5zA44hRtIqvVO0cPRaxoVg, για να μπορείτε να βλέπετε κι εκεί τις αναρτήσεις των παιδιών.

Πότε ξεκινάει και κάθε πότε λειτουργεί;

Οι δραστηριότητες εμπεριέχουν εβδομαδιαία challenges.

Το πρώτο challenge ανακοινώνεται το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 στις 5.00μμ στην σελίδα των ΔΡώΜΕΝΑ στο fb. Κάθε Σάββατο ανακοινώνεται και νέο challenge. Με την ανάρτηση του νέου challenge ταυτόχρονα ολοκληρώνονται και οι αποστολές αποτελεσμάτων του προηγούμενου challenge. Οι δημιουργίες των παιδιών αναρτώνται μέσα στο πρώτο τετραήμερο μετά την ολοκλήρωση του challenge.

Ένα Σχόλιο

  1. Βίκυ Γεωργίουv
    έχω ένα κοριτσάκι στην Α δημοτικού!ασχολείται με την ζωγραφική πάρα πολύ
    Αφήστε ένα σχόλιο 2 Απριλίου 2020 at 11:29

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.