Ζυμαρικά Herkuless με μπρόκολο

Μπορεί το μπρόκολο να είναι μια παρεξηγημένη τροφή στα παιδιά και μη σας πω περισσότερο στους μεγάλους.

Όμως αν συνδιαστεί με τα σωστά υλικά μπορεί να μας δώσει ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.

Για την συνταγή εμείς επιλέξαμε ζυμαρικά Herkuless Greece.

Τα ζυμαρικά Herkuless Greece αποτελούν μια υγιεινή επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι! Δίνουν ενέργεια καθώς συνδυάζουν υψηλής ποιότητας σίτο και είναι εμπλουτισμένα με πρωτεΐνη αυγού και μπιζελιού, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση των φυσιολογικών οστών.

Επιπλέον έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και 30% λιγότερους υδατάνθρακες σε σύγκριση με τα συνηθισμένα ζυμαρικά σίτου.

Με λίγα λόγια αποτελούν τη Νούμερο 1 επιλογή για κάθε οικογένεια με υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Τα υλικά μας
(υλικά για 4 άτομα)

500 γρ Herkuless Pasta Penne Rigate

500 γρ φουντάκια μπρόκολο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)1 φλ κρέμα γάλακτος (και ελαφριά, αν προτιμάτε)
50 γρ τυρί κρέμα ή ροκφόρ ή κατίκι
70 γρ τριμμένο τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
1 χούφτα κουκουνάρια ή κοπανισμένο καρύδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένετε το μπρόκολο και το κόβετε σε μικρά φουντάκια.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα φουντάκια του μπρόκολου και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 6-8 λεπτά.
Ταυτόχρονα, βράζετε και τα Herkuless Pasta Penne Rigate σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αναμιγνύετε τα φουντάκια του μπρόκολου με τα ζυμαρικά σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό τηγανάκι ζεσταίνετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Ζεσταίνετε ελαφριά για λίγο και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε πάνω στα ζυμαρικά με το μπρόκολο.
Σερβίρετε και καταναλώστε όσο είναι ζεστά.
Tip1: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ

Tip3: Για περισσότερη γεύση και καλά λιπαρά μπορείτε να προσθέσετε λίγα κουκουνάρια ή κοπανισμένο καρύδι στη συνταγή, αν αρέσουν στα παιδιά.

Tip4: Αν το παιδί τώρα μαθαίνει το μπρόκολο και δεν είναι πολύ δεκτικό, δεν είναι ανάγκη να του βάλετε πολύ μπρόκολο στο πιάτο. Ξεκινήστε με λιγότερο και όταν συνηθίσει τη συνταγή, μπορείτε να του βάλετε κανονική μερίδα.

Καλή απόλαυση!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.