Καλοκαιρινές Δραστηριότητες για Παιδια προσχολικής ηλικίας

Εργαστήρι Messy play η αλλιώς εργαστήριο χλαπάτσας /γλίτσα /slime Τι παιδαγωγός είμαι εάν δεν σας δείξω ένα messy play .

Ετοιμάστε μέσα σε λεκάνη μια σύνθεση με νερό, corn flour και χρώμα (διαφορετικό χρώμα σε κάθε λεκάνη) και αφήστε τα Παιδιά να λερωθούν. Αν θέλετε να έχετε ένα βρώσιμο παιχνίδι χρησιμοποιήστε χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλιώς τέμπερα. Μπορείτε να τους δώσετε και σχάρες από grill ή δίχτυ φριτέζας, για επιπλέον διασκέδαση με την υφή της Γλίτσας. Επίσης, η ύπαρξη μιας λεκάνες με σκέτο νερό θα βοηθούσε στο να καθαρίζουν τα Παιδιά τα χέρια τους πριν παίξουν με άλλο χρώμα.

Εργαστήριο νερού Τα Παιδιά λατρεύουν το νερό! Και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το λαχταράνε για παιχνίδι και δροσιά. Δημιουργήστε ένα ταμπλό παιχνιδιού με το νερό, που μπορεί εύκολα να στερεωθεί στο μπαλκόνι ή στην αυλή. Στερεώστε πάνω σε πλαστικό πλέγμα (ή καρφώστε σε ξύλο) διάφορους.

Σωλήνες, πλαστικά ποτήρια, ψώνια, αντλίες λαδιού ή μπουκάλια. Βάλτε από κάτω λεκανάκια για να συλλέγουν το νερό και να μπορούν να αν εφοδιάζονται τα πιτσιρίκια δώστε τους πλαστικά ποτηράκια ή ποτιστήρια και αφήστε τα να δουν τη διαδρομή ή που κάνει το νερό μέσα από τα εμπόδια του ταμπλό και πραγματικά ξεχάστε ότι έχετε Παιδιά!!!

Πατουσάκια – Ζωγραφική :Τα Παιδιά βάφουν τα πατουσάκια τους με χρώμα και πινέλο και περπατώντας τα χρωματιστά βήματα τους. Όσα περισσότερα τα χρώματα τόσο το καλύτερο και εάν τα πατουσάκια είναι διαφορετικά μια λεκάνη και μια πετσέτα είναι χρήσιμα για το καθάρισμα και τις αλλαγές χρωμάτων στα πατουσάκια. Επίσης αν θα ζωγραφίσετε σε εσωτερικό χώρο, για προστασία μπορείτε να στρώσετε από κάτω μια κουρτίνα μπάνιου, μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών ανοιγμένες η πλαστικό προστασίας για το βάψιμο το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο και όλη η διαδικασία θα ενθουσιάσει τα πιτσιρίκια. Μετά με τις ζωγραφιές μπορείτε να φτιάξετε καδράκια, ταπετσαρία, ακόμα και κουρτίνα.

Από την παιδαγωγό Πέννυ Αριτζάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.