Μαθαίνω τι είναι η αιμορροφιλία σε παιδιά και ενήλικες με την Hemilios

Η ιστοσελίδα Hemilios έχει δημιουργηθεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την αιμορροφιλία.

Η αιμορροφιλία είναι μία γενετική διαταραχή της αιμόστασης, δηλαδή της διαδικασίας πήξης του αίματος. Οφείλεται στην έλλειψη ή την ανεπάρκεια μιας πρωτεΐνης του αίματος που ονομάζεται παράγοντας πήξης.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της αιμορροφιλίας είναι η παρατεταμένη αιμορραγία, δηλαδή η αιμορραγία που καθυστερεί να  σταματήσει. Επίσης, στα άτομα με αιμορροφιλία οι αιμορραγίες προκαλούνται πιο εύκολα και πιο συχνά σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Τα αιμορροφιλικά άτομα λαμβάνουν θεραπεία εφόρου ζωής και προσαρμόζουν την καθημερινότητά τους με στόχο να περιορίζεται το ενδεχόμενο αιμορραγίας. Η ιστοσελίδα Hemilios απευθύνεται σε ενήλικους και παιδιά και αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης κοινού και εκπαιδευτικών για την ασθένεια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.