Μαμά μου, μην αγχωθείς και φέτος τον Σεπτέμβρη

Τα σχολεία σε λίγες μέρες ξεκινούν!

Μικροί και μεγάλοι τρέχουν να προλάβουν… μπιιιπ! ΜΕΓΑΛΟΙ τρέχουν να προλάβουν και από πίσω οι μικροί ακολουθούν.

Από τις παραλίες στον δρόμο και τα καταστήματα. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μια περίοδος γεμάτη άγχη, με το πρόγραμμα στον αέρα, την σχολική λίστα μεγάλη και την απόλαυση αυτής της μαγικής στιγμής μικρή.

Κάθε αρχή και δύσκολη συμφωνώ. Βλέπω γονείς μέσα στον πανικό να προλάβουν να τα πάρουν όλα, να μη μείνει τίποτα εκτος. Τους βλέπω να αγχώνονται για τις νέες εξωσχολικές δραστηριότητες και πως θα τις βολέψουν. Βλέπω εκπαιδευτικούς να έχουν αγχωθεί ήδη για την ύλη.

Απολαύστε αυτές τις στιγμές. Απολαύστε που κάτι αρχίζει ξανά κάθε Σεπτέμβριο. Κάθε νέα σχολική χρονιά μπορεί να κρατάει στην αγκαλιά της κάτι νέο. Αφεθείτε και όλα θα γίνουν.

Και το πρόγραμμα θα βγει… και η ύλη θα βγει… και εξωσχολικές δραστηριότητες θα βρεθούν κατάλληλες για τα μικρά μας.

Ας αφήσουμε κι αυτά τα δόλια να το χαρούν, που μας κοιτάζουν με μάτια γεμάτα απορία. Αναρωτιούνται αν πρέπει να χαίρονται ή να ανησυχούν!

Τις προάλλες ήμουν σε γνωστό κατάστημα τίγκα στα σχολικά είδη. Η μόνιμη εικόνα που έβλεπα: γονείς να τρέχουν πανικόβλητοι με την λίστα στο ένα χέρι και το παιδί στο άλλο. Τα παιδιά άλλοτε κοιτούσαν αποσβολωμένα και άλλα έτρεχαν με ενθουσιασμό στα σχολικά για να έρθει ο γονιός να του πει: έλα πήραμε ντοσιέ, μην τα κοιτάς!

Ως εκπαιδευτικός δεν θα σας πω ότι το δικό μου άγχος πάει πίσω, θα σας πω ότι προσπαθώ να το ηρεμήσω και να απολαύσω αυτή την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς που πάντα κάτι όμορφο φέρνει στην επιφάνεια.

Αγαπητοί γονείς μην ανησυχείτε για τίποτα. Πάρτε το παιδί σας από το χέρι μια ημέρα που θα έχετε χρόνο και τρέξτε γεμάτοι ενθουσιασμό μαζί τους.

Όλα θα σας φανούν πιο όμορφα!

Καλή σχολική μας χρονιά

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.