Μια κάρτα για την γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της Μητέρας δεν αργεί και επειδή τα μικρά χεράκια ανυπομονούν πάντα να ετοιμάσουν κάτι για την μανούλα τους σας έχω μια έκπληξη σήμερα!

Πάμε να δούμε όμως από που κρατάνε οι ρίζες της γιορτής….

Η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε τον 20ο αιώνα έπειτα από πρωτοβουλία της Ana Jarvis, η οποία προκειμένου να τιμήσει τη μητέρα της ξεκίνησε το 1907 στις ΗΠΑ ένα κίνημα με στόχο να καθιερώσει επίσημα τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας. Το 1914 με προεδρικό διάταγμα η Ημέρα της Μητέρας ορίστηκε επίσημα εθνική γιορτή για τις ΗΠΑ και ο εορτασμός της πραγματοποιείται κάθε Μάιο.

Στην Ελλάδα, η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε το 1929 και συνδέθηκε αρχικά με τη γιορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου. Από τη δεκαετία του ’60 και έπειτα, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, ο εορτασμός της Ημέρας της Μητέρας πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Φέτος, η Γιορτή της Μητέρας πέφτει την Κυριακή 12 Μαΐου.

Επομένως έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε στην μαμά μας την καρτούλα και το δωράκι της που όσο πιο χειροποίητο είναι τόσο το καλύτερο.

 

Σας έχω κάρτες οι οποίες είναι έτοιμες προς εκτύπωση. Αφού εκτυπωθούν θα τις κολλήσουμε σε ένα χοντρό χαρτί τύπου γλασέ και θα τις διπλώσουμε στη μέση.

Μέσα θα γράψουμε την πιο γλυκιά ευχή βγαλμένη από την καρδούλα μας. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ.

Σύντομα σε νέο άρθρο θα σας έχω ζωγραφιές για την γιορτή της μητέρας, χειροτεχνίες αλλά και κάτι που δεν θα το αποκαλύψω ακόμα, ελπίζω όμως να σας αρέσει πολύ.

Γιατί μανούλα είναι μόνο μία 💖

Happy Mother’s Day Card 1

Happy Mother’s Day Card 2

Happy Mother’s Day Card 3

Happy Mother’s Day Card 4

Happy Mother’s Day Card 5

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.