Μουσικοκινητικές ανοιξιάτικες δραστηριότητες

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και η κατάσταση μας το επιτρέπει ακόμα, είναι καιρός για παιχνίδια που θα δώσουν χαρά!

Η παιδαγωγός Πέννυ Αριτζάκη μας προτείνει ανοιξιάτικα παιχνίδια για να περάσουμε ευχάριστα τις ημέρες της καραντίνας.

Δραστηριότητα:1η Ας κάνουμε όλοι μαζί ήχους του καλοκαιριού με τα χέρια, τα πόδια και το σώμα μας! Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουμε τον ήχο της θάλασσας και τρίβουμε όλοι τις παλάμες μας ή τον ήχο που σκάει το κύμα στο βράχο και λέμε όλοι πλατσ! Εδώ σε αυτή την δραστηριότητα μπορούμε να δουλέψουμε τις έννοιες δυνατά-σιγά. Πρώτα κάνουμε μια κίνηση και στη συνέχεια καλούνται τα παιδιά να επαναλάβουν την κίνηση. Αν χτυπήσω παλαμάκια δυνατά καλούνται τα παιδιά να χτυπήσουν παλαμάκια με τον ίδιο τρόπο!

Δραστηριότητα 2η: Μπορείτε να βάλετε κάποια μουσικά κομμάτια και να ταρακουνήσουμε τα παιδιά να κινηθούν με τον τρόπο που εκείνα θέλουν ακούγοντας τη συγκεκριμένη μουσική. Ένα ωραίο παράδειγμα είναι το καλοκαίρι από τις 4 εποχές του Vivaldi.

Δραστηριότητα 3η:Μία πολύ ωραία δραστηριότητα που αρέσει στα παιδιά είναι η ηχοιστορία και μετά δραματοποίηση αυτής. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν τόσο με τη χρήση των οργάνων orff όσο και με το τους το σώμα προτεινόμενα παραμύθια με θέμα το καλοκαίρι. Ο τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας Μύθοι του Αισώπου το κίτρινο παραμύθι Παραμυθια της θάλασσας Στήθη Εκδ τετράγωνο ,10 Ιστορίες με πειρατές ,Ρώσση

 

Καλή διασκέδαση!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.