Μπαμπά σε αγαπώ!

Με αφορμή την σημερινή γιορτή και παγκόσμια ημέρα των μπαμπάδων (είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι δεν το ξέρουν αλλά ναι μπαμπάδες είναι η μέρα σας!) ήθελα να πω κι εγώ όσα σκέφτομαι για τον άνθρωπο αυτό που είναι πάντα εκεί για μένα.

Οι μανούλες ακούγονται και πάντα θα ακούγονται. Σε τραγούδια και προσευχές. Τις λατρεύουμε. Όμως ας μιλήσουμε για την φιγούρα που πάντα ερχόταν να μας μιλήσει για τα “σοβαρά θέματα” με την πρόσκληση της μαμάς. Ας μη γελιόμαστε, πάντα αυτός έβγαζε το φίδι από την τρύπα και ίσως να το βγάζει ακόμα που και που.

Μπαμπάς είναι ο άνθρωπος που βούρκωσε την πρώτη φορά που άκουσε ότι θα γίνει μπαμπάς και ας το έκρυψε όσο καλύτερα μπορούσε.

Μπαμπάς είναι το πλάσμα που περιμένει με μια αγωνία μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου να σφιχταγκαλιάσει για πρώτη φορά το παιδί του στο μαιευτήριο.

Μπαμπάς είναι αυτός που βοηθάει την μαμά όταν μπορεί αλλά ακόμα και αν δεν προλαβαίνει δεν πειράζει. Αυτό δεν τον κάνει λιγότερο μπαμπά.

Μπαμπάς είναι αυτός που ακόμα και αν είναι κουρασμένος από την δουλειά θα σου παίξει κάθε βράδυ παράσταση στο κουκλοθέατρο για να σε πάρει ο ύπνος. Αυτό είναι μια ανάμνηση που θυμάμαι έντονα από την παιδική μου ηλικία. Ήμουν γύρω στα 3 , πριν να γεννηθεί ο αδερφός μου και ο μπαμπάκας μου κάθε βράδυ έπιανε τις κούκλες και η παράσταση ξεκινούσε! Μάλιστα μου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη ότι έβαζε με τέτοιο τρόπο τα φώτα στο σαλόνι έτσι ώστε να φωτίζεται μόνο η κουκλοθεατρική σκηνή.

Μπαμπά μου σε ευχαριστώ που μου αφιέρωνες χρόνο κι ας ήσουν τόσο κουρασμένος.

Μπαμπάς θα πει να σου δίνει το τελευταίο κομμάτι γλυκό κι ας το ήθελε μόνο και μόνο για να σε δει να χαμογελάς.

Μπαμπάς θα πει αμέτρητες ώρες στη θάλασσα για εκμάθηση βουτιάς και βελτίωση στο κολύμπι για να είμαστε ψάρια και χωρίς μπρατσάκια.

Μπαμπάς θα πει να έχεις έναν άνθρωπο να τρέχεις για να μαλώσει τον αδερφό σου που πάλι έκανε μπούρδες (συγγνώμη Άρη μου).

Μπαμπάς θα πει ένας άνθρωπος φουσκωμένος από υπερηφάνεια σε κάθε σου βήμα. Στην εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, στην ορκωμοσία, στην πρώτη σου παράσταση.

Μπαμπάς θα πει ένας άνθρωπος που είναι περήφανος μόνο και μόνο που είσαι ένας καλός άνθρωπος και ευτυχισμένος!

Ο μπαμπάς μας είναι ένα πρόσωπο ξεχωριστό.

Μπαμπάκα μου σε ευχαριστώ για τα όμορφα παιδικά χρόνια, τις διακοπές μας, τις κρυφές συνομωσίες από την μαμά, τις ήρεμες συζητήσεις και που είσαι εκεί να μου δίνεις ένα ελαφρύ μα αποφασιστικό σπρώξιμο σε ότι και αν κάνω.Κι αν έχω μάθει πως δεν πρέπει να τα παρατάω ποτέ και να κυνηγάω την ζωή και τα όνειρά μου, πρώτος το αποδεικνύεις εσύ αυτό καθώς είσαι φοιτητής και είμαι τόσο περήφανη για σένα!Τρέχεις αλλά τα καταφέρνεις και μεγάλη επιτυχία μάλιστα.

Στον μπαμπακουλίνο μου

Άνια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.