Νίκη Κεραμέως: Επιστροφή σε νέα κανονικότητα, όχι όπως την ξέρουμε

Το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο αποκλείει με βάση τα σημερινά δεδομένα η Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας πως βασικός στόχος είναι να ξεκινήσουν οι εξετάσεις μέσα στον Ιούνιο. 

«Πρώτη προτεραιότητα μας είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και επιδίωξή μας είναι οι πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο, όσο πιο κοντά στις ημερομηνίες και να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο» τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, η υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως ο μόνος λόγος να μετατεθούν οι εξετάσεις για τον Σεπτέμβριο θα ήταν μόνο αν οι ειδικοί έκριναν ότι δεν πρέπει να υπάρξει συγχρωτισμός στην ίδια τάξη, υπενθυμίζοντας ότι όλα εξαρτώνται από τον ΕΟΔΥ.

«Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να μην πάμε τον Σεπτέμβρη αλλά πάνω από όλα είναι η υγεία των μαθητών» είπε και σημείωσε πως ήδη «έχει γίνει μια σημαντική μείωση της ύλης της τρίτης λυκείου».

«Γίνεται μια προσπάθεια συνολικά από την κυβέρνηση  για μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αλλά νέα, όχι σε αυτή που έχουμε συνηθίσει. Περιμένουμε τις γνώμες των ειδικών για να δούμε πως αυτή η κανονικότητα να επανέλθει και για τα σχολεία» ανέφερε η υπουργός, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει εξετάσει διάφορα σενάρια για την επαναλειτουργία των σχολείων και τη διεξαγωγή των πανελλαδικών. 

Σε ό,τι αφορά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως θα ενταχθούν στο πλαίσιο που θα ορίσουν οι ειδικοί. «Αυτή την στιγμή προτεραιότητα του υπουργείου παιδείας είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι πανελλαδικές».

Τέλος, διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο. «Ήδη το 96% παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Έχει καλυφθεί σχεδόν όλη η ύλη, τα μόνα που δεν έχουν γίνει είναι τα κλινικά και εργαστηριακά μαθήματα, τα οποία θα μπουν σε προτεραιότητα μόλις ξεκινήσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.