Παιχνίδια για να γιορτάσετε το τέλος της Άνοιξης

Η ζέστες μπορεί να έφτασαν όμως μη ξεγελιέστε! Η Άνοιξη δεν έφυγε ακόμα.

Ευκαιρία λοιπόν να παίξετε με τα παιδιά κάποια μουσικινητικά και θεατρικά παιχνίδια στο σπίτι:

Τα μυρμηγκάκια δε μιλούν, μόνο σποράκια κουβαλούν. Μπείτε όλοι στη γραμμή και φωνή μην ακουστεί! Τα Παιδια είναι μυρμηγκακια κι η παιδαγωγός έχει κολλήσει στην πλάτη του καθενός ένα καρτελάκι με ένα σποράκια, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών ξεκινώντας από το 1.Πρεπει να μπουν όλοι στη σειρά, αλλά να μην μιλάνε μεταξύ τους. Καλό είναι όση ώρα, τα Παιδια – μυρμηγκάκια προσπαθούν να βρουν τη σειρά τους να ακούγεται μια απαλή μουσική.

Τα Μουσικά Λουλούδια Τα Παιδιά είναι πεταλουδίτσες και πετούν από λουλούδι. Ένα ένα όμως τα λουλούδια σιγά σιγά μαραίνονται κι αφαιρούνται από εσάς μέχρι να μείνει μόνο ένα λουλούδι. Η πεταλουδίτσα που θα σταθεί στο τελευταίο λουλούδι της Άνοιξης, θα είναι η νικήτρια του παιχνιδιού. (παραλλαγή του παιχνιδιού Μουσικές καρέκλες).

Μελισσούλες Με άδεια πλαστικά κουτάκια από kinder μπορείτε να φτιάξετε σε ζευγάρια και αυτοσχέδιες (μαράκες) τοποθετώντας στο εσωτερικό τους διάφορα μικρά αντικείμενα όπως:Άμμος, μια πινέζα, λίγο ρύζι και στη συνέχεια φτιάξτε τα φτερά και τις ρίγες για τα μελισσάκια σας από σύρμα που θα κολλήσετε με Σιλικόνη. Στόχος του παιχνιδιού είναι να βρεθούν οι μέλισσες που παράγουν ακριβώς τον ίδιο ήχο. Κάθε παιδί διαλέγει ένα μελισσακι και χωρίς να ακούσει τον ιδιαίτερο ήχο τους κάθεται δίπλα σε ένα ένα αυτοσχέδιο λουλούδι! Όταν όλα τα Παιδιά έχουν διαλέξει το μελισσάκι τους. Κάθε παίχτης με τη σειρά του περνάει από τους υπόλοιπους και καλεί έναν – έναν να ζουζουνίσει για να βρει το φίλο του με την ίδια φωνούλα. Εμείς βάλαμε και διαλόγους, λίγο καλή μουσική (χορέψετε στο τέλος με τους φίλους σας και λίγο θεατρικό παιχνίδι).

Ποιο λουλούδι να διαλέξω? Τα Παιδιά σε κύκλο στέκονται γύρω – γύρω, ενώ στη μέση είναι ένα παιδί μελισσάκι, που θέλει να διαλέξει ένα λουλούδι (καλό είναι να υπάρχουν διαφορετικά λουλούδια, όπως τριαντάφυλλα, γαρύφαλλα ή έστω λουλούδια με διαφορετικά χρώματα, αλλά ανά δύο ίδια!) και τραγουδά? Ποιο λουλούδι να διαλέξω τραλαλα λαλαλαλα? Τα άλλα παιδιά του λένε:Τι θα κάνεις το λουλούδι, τραλαλα, τραλαλα? (2)κι αυτό απαντά :θα το δώσω στο καλό μου, τραλαλαλα!! Το παιχνίδι συνεχίζει με το άλλο παιδάκι-μελισσάκι που πήρε ένα λουλούδι. Πρόκειται για παραλλαγή του παιχνιδιού :ποια κορδέλα να διαλέξω).

Από την παιδαγωγό Πέννυ Αριτζάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.