Παιχνίδι Γραμματικής Αναγνώρισης

Σήμερα ήρθε η μεγάλη στιγμή να σας παρουσιάσω τη νέα μου εφεύρεση, που κάνει την γραμματική αναγνώριση στο μάθημα της Γλώσσας , παιχνιδάκι!

 

Για αρχή θα ανατρέξω σε ένα παλιότερο άρθρο όπου σας έχω αναλυτικά τι εξετάζουμε κάθε φορά που καλούμαστε να αναγνωρίσουμε γραμματικά ένα άρθρο, ένα ουσιαστικό, ρήμα κ.ο.κ

Για το άρθρο αυτό πατήστε εδώ

Σας παρουσιάζω λοιπόν, με μεγάλη μου χαρά τους Super Heroes της γραμματικής αναγνώρισης! Τώρα θα μου πείτε πού κολλάνε οι σούπερ- ήρωες με το μάθημα της Γλώσσας;

Μα είναι πολύ απλό. Κάθε φορά που κάνουμε γραμματική αναγνώριση στην ουσία προσπαθούμε να βρούμε τα στοιχεία του κάθε μέρος του λόγου ή αλλιώς την »ταυτότητα» του!

Έτσι κι εγώ με το μαγικό ABC ραβδάκι μου (που λέει και μια μαθήτριά μου) έκανα αυτές τις ταυτότητες , φύλλο χαρτί με εικόνες, σάρκα και οστά!

Οδηγίες για να παίξετε:

  1. Εκτυπώνεις τις καρτέλες που θα κατεβάσεις από κάτω  (αν είναι έγχρωμες , ακόμα καλύτερα)
  2. Τις πλαστικοποιείς (στο σπίτι αλλιώς στο βιβλιοπωλείο)
  3.  Με μαρκαδόρους λευκού πίνακα γράφεις πάνω όσες φορές θέλεις κάθε μέρος του λόγου που θα χρειαστεί να αναγνωρίσετε γραμματικά!

 

super hero cards

super hero cards2

super hero cards3

super hero cards4

 

Καλή διασκέδαση!

Ένα Σχόλιο

  1. Ευη
    Συγχαρητήρια!!! Υπέροχη ιδέα!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!
    Αφήστε ένα σχόλιο 13 Απριλίου 2019 at 10:35

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.