Προετοιμασία για επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Οι μέρες κυλάνε και το παιδί σας έχει βγει 100% από το πρόγραμμα που με τόσο κόπο και ιδρώτα οργανώσατε και εφαρμόσατε τον Σεπτέμβρη; Σας έχω την λύση με μερικά σύντομα αλλά θαυματουργά tips που θα βοηθήσουν τόσο εσάς όσο και το παιδί να μπείτε ξανά στους σχολικούς ρυθμούς.

Επαναφορά γευμάτων στην καθιερωμένη ώρα τους

Αν τρώτε συγκεκριμένη ώρα το πρωινό, το μεσημεριανό κλπ., ήρθε η ώρα να επιστρέψετε σε αυτή τη συνήθεια. Στην αρχή θα είναι δύσκολο αλλά έχει μακροχρόνια αποτελέσματα. Ξυπνήστε τα παιδιά το πρωί να φάνε το πρωινό τους, μαγειρέψτε το μεσημεριανό την ώρα που πάντα τρώτε σε ωράριο εκτος διακοπών και όλα θα πάνε καλύτερα.

Ας ασχοληθούμε λίγο με τα βιβλία μας

Όχι, όχι για να διαβάσετε! Προς Θεου. Ως εκπαιδευτικός υποστηρίζω κάθετα την απόλυτη ξεκούραση των παιδιών αυτές τις 2 εβδομάδες διακοπών. Μπορείτε όμως να ρίξετε μια ματιά στα βιβλία και τα τετράδια (είναι όλα εδώ;), να ετοιμάσετε την κασετίνα για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή και να γράψετε ένα γράμμα στην δασκάλα που σίγουρα θα έλειψε στο παιδί. Ίσως αυτό να του δώσει ένα παραπάνω κίνητρο να θέλει να μπει στη σχολική αίθουσα τρέχοντας απο χαρά και όχι με κλάματα.

Όχι άλλο Tablet

Γνωρίζω οτι είναι δύσκολο να μείνουν τα παιδιά μακριά απο τηλεόραση και παρόμοιες συσκευές, αλλά λίγο πριν  ανοίξουν τα σχολεία αυτό πρέπει να γίνει. Περιορίστε σημαντικά τον χρόνο που τα παιδιά ξοδεύουν στον υπολογιστή, το ταμπλετ ή την τηλεόραση. Βγείτε βόλτα για να αγοράσετε μαζί ένα καινούριο παραμύθι και διαβάστε το. Ανοίξτε το Ανθολόγιο και διαβάστε κάποιο από τα λογοτεχνικά κείμενα που περιέχει, ύστερα μπορείτε να ζωγραφίσετε το τέλος όπως το έχει φανταστεί το παιδί.

Οι διακοπές είναι όμορφες αλλά έχουν πάντα ένα κακό. Τελειώνουν γρήγορα!

Εύχομαι τα Tips να βοηθήσουν και η επιστροφή όλων των παιδιών σας στο σχολείο να γίνει πιο εύκολη απο ποτέ!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.