Πόσο κακό κάνει μια επίσκεψη σε fast food μαγαζί;

Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Τι κάνουμε όμως όταν κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα;

Είναι γεγονός πως ένα γεύμα αποτελούμενο από burger, τηγανιτές πατάτες και αναψυκτικό είναι μια λιγότερο υγιεινή επιλογή. Παρ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται να απαγορεύουμε ή να δαιμονοποιούμε τρόφιμα. Έτσι και αλλιώς ο υγιεινός τρόπος ζωής βασίζεται στις καθημερινές καλές συνήθειες και όχι στις εξαιρέσεις.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν πηγαίνουμε σε ένα κατάστημα πρόχειρου/ γρήγορου φαγητού ή παραγγέλνουμε στο σπίτι από αυτό:
Το μέγεθος μετράει. Σίγουρα το έξτρα μεγάλο μέγεθος συμφέρει οικονομικά, αλλά καλό θα ήταν να μοιραστούμε τις πατάτες με κάποιον άλλον. Καλύτερα να περιοριστούμε σε μικρό μέγεθος ή ακόμα καλύτερα να επιλέξουμε το burger μας χωρίς πατάτες ή άλλο συνοδευτικό.
Προσοχή στις βουτιές. Αποφεύγουμε να “βουτήξουμε” τις πατάτες σε κάποιοα σάλτσα.
Εξισορρόπηση. Μετά από ένα τέτοιο πλούσιο γεύμα, αποφεύγουμε να πάρουμε επιδόρπιο και φροντίζουμε τα υπόλοιπα γεύματα μας να είναι πιο ελαφριά.
Αναψυκτικό ή χυμός. Τα αναψυκτικά τύπου κόλα είναι ακατάλληλα για τα μικρά παιδιά, ακόμα και σε μικρό μέγεθος. Προτιμούμε τους χυμούς ή ακόμα καλύτερα ένα μικρό μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό. Η ανθρακούχα πορτοκαλάδα ή λεμονάδα είναι καλύτερη ποιοτικά από τα αναψυκτικά τύπου κόλα, αν και περιέχει αρκετή ζάχαρη.
Φυσικά, όταν επισκεπτόμαστε ένα τέτοιο μαγαζί με την οικογένεια μας, αντιδρούμε όπως σαν να επισκεπτόμασταν οποιοδήποτε άλλο και δεν το χρησιμοποιούμε σαν επιβράβευση ή σαν κάτι ξεχωριστό.

Καλό είναι να μην είμαστε αφοριστικοί και να μην ξεχνάμε πως τα παιδιά μας όπως και εμείς είναι μέλη ενός κοινωνικού συνόλου. Δίνοντας σωστές διατροφικές γνώσεις και βάσεις από το σπίτι, τα ίδια τα παιδιά θα προτιμήσουν κάτι περισσότερο υγιεινό ή θα επιλέξουν αραιότερα την επίσκεψη σε fast food εστιατόριο.

Πηγή: nutrischool

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.