Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Arbo Family Activities House

Η γνώση και η δυνατότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά μικρής ή μεγάλης κλίμακας (από ένα κάψιμο ή ένα λιποθυμικό επεισόδιο μέχρι μία επιληπτική κρίση) μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές.

Η παροχή Πρώτων Βοηθειών άμεσα και μέχρι να καταφθάσουν στο σημείο οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΚΑΒ) αποτελεί μία πολύ σημαντική υπηρεσία.
Η συγκεκριμένη γνώση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία όταν αφορά και εφαρμόζεται σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους όπως είναι οι Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί και τα Σχολεία, όπου ενδεχόμενα περιστατικά θα αφορούν μικρά παιδιά και βρέφη.
Σε αυτό το πλαίσιο το Arbo, σε συνεργασία με τη Veritas και με εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, οργανώνει και υλοποιεί το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών σε Βρέφη και Παιδιά» με σκοπό την σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη κατάρτιση όλων των εργαζομένων (εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, οδηγών και συνοδών σχολικών λεωφορείων κλπ) αλλά και των γονέων, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά στο περιβάλλον του σπιτιού, του σχολείου και του βρεφικού και παιδικού σταθμού.
Θεματικές ενότητες
Βασική υποστήριξη ζωής με χρήση αυτόματου απινιδωτή
Βασική υποστήριξη ζωής στα βρέφη και τα παιδιά – πρακτική άσκηση
Πνιγμονή από ξένο σώμα
Πνιγμονή από ξένο σώμα στα βρέφη και τα παιδιά – πρακτική άσκηση
Επιληψία – Πυρετικοί σπασμοί
Αλλεργίες – Σοκ
Αντιμετώπιση αιμορραγίας – Ρινορραγία – πρακτική άσκηση
Τραυματισμοί κεφαλής
Καθαρισμός – περιποίηση τραύματος
Μυοσκελετικές κακώσεις
Επιδέσεις – πρακτική άσκηση
Ενέσεις – πρακτική άσκηση
Ακινητοποιήσεις
Οι Θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη η κράτηση
Τηλ : 211 111 1535
Διευθ.: Αντιόπης 31- Άγιος Δημήτριος (κοντά στο μετρό της Δάφνης)

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.