Σμυρνέικα Πασχαλινά κουλουράκια Αφράτα (Συνταγή)

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα σμυρνέικα πασχαλινά κουλουράκια με την συνταγή της παιδαγωγού Πέννυ Αριτζάκη

Προετοιμασία :30 – 40 λεπτά

Να ετοιμάσετε την ζύμη και 1 ώρα και 30 λεπτά. Περίπου το ψήσιμο, ανάλογα με το μέγεθος ταψιού και κουλουριών

Σχετικά εύκολη και ευχάριστη συνταγή εάν την κάνετε με παρέα

Υλικά :για 80-100 πασχαλινά κουλουράκια, ανάλογα το μέγεθος, όσο μικρότερα τόσο καλύτερα) 1’5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

250γρ βούτυρο ανάλατο

500γραμμ ζάχαρη

3 αυγά 1/2φλ(125ml)

χυμό πορτοκάλι

1/2φλ:(125ml)γάλα

15–20γρ αμμωνία

10γρ μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ.σοδα

2-3 βανίλιες Ξύσμα από πορτοκάλι

Προθερμάνετε στον φούρνο στους 200 βάθμους οC

Ετοιμάζετε την ζύμη :Σε μεγάλο μπρίκι ζεσταίνετε το γάλα με τις βανίλιες να μην κάψει

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ πρόσθετε τη ζάχαρη και χτυπάτε με μίξερ. Προσθέστε τα Αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτυπάμε Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ Διαλύστε τη σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού σε μπολ που κρατάτε πάνω από το μείγμα και τα προσθέτετε στο χτυπημένο μείγμα αυγών – Ζάχαρης. Τέλος πλάθουμε διάφορα σχέδια όπως έχω στις φωτογραφίες και ψήνουμε 1 ώρα και 30 λ.!!!

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και Αγάπη!!!!!!!

 

Γράφει η παιδαγωγός Πέννυ Αριτζάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.