Στον μαγικό κόσμο των μπαλονιών

Έψαξα, ρώτησα και βρήκα τον Mr Balloon, τον άνθρωπο που μεταμορφώνει την επιθυμία κάθε παιδιού σε πολύχρωμο μπαλόνι.

 

Mr Balloon, μέχρι να ασχοληθείς με την τέχνη των μπαλονιών κύρια ασχολία σου ήταν η υποκριτική και το τραγούδι. Τι σου έδωσε έμπνευση να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τα μπαλόνια;

Την έμπνευση μου την έδωσε η μακροχρόνια ενασχόληση μου με το παιδικό θέατρο το οποίο, το θεωρώ από τα πιο δύσκολα είδη θεάτρου και μεγάλο σχολείο για έναν ηθοποιό.. Τα παιδιά λατρεύουν τα μπαλόνια ..Όταν λοιπόν κάποιος ασχοληθεί εις βάθος με την τέχνη των μπαλονοκατασκευών και τις δυνατότητες που αυτή η τέχνη προσφέρει, τα αποτελέσματα σίγουρα θα τον επιβραβεύσουν..

 

Ποια ήταν η πιο δύσκολη κατασκευή που έχεις φτιάξει μέχρι στιγμής ;

Όταν βασίζεσαι στην τεχνική δεν υπάρχει δυσκολία. Κάθε σχέδιο είναι και μια καινούργια πρόκληση για μένα που απλά την πραγματοποιώ.

 

Η τέχνη των μπαλονιών σε έφερε σε επαφή και με την διασκέδαση των παιδιών. Θυμάσαι κάποια ξεχωριστή στιγμή από κάποια εκδήλωση;

Μου είχε τύχει σε μια εκδήλωση να παίρνουν τα μπαλόνια οι γονείς των παιδιών και όπως καταλαβαίνεις έφτιαξα ξανά από την αρχή για τα παιδιά χαχα

 

Μπορεί ένα παιδικό πάρτι να βασιστεί σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με μπαλόνια;

Μπορεί αν είναι υπό την μορφή σόου. Μου έχει τύχει πολλά παιδιά να κάθονται με τις ώρες και να παρακολουθούν την ώρα που φτιάχνω, να κάνουν ερωτήσεις και να σκέφτονται πως μπορεί -ας πούμε- από μερικά μπαλόνια να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους οι αγαπημένοι τους ήρωες. Ειδικά όταν γίνεται γρήγορα και με »τρόπο» έχει πολύ ενδιαφέρον για ένα παιδί.

 

Τα παιδιά έχουν αδυναμία σε κάποιο συγκεκριμένο ήρωα ή σχέδιο;

Το κάθε παιδί έχει και τον δικό του ήρωα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Ύστερα, ένα παιδί μπορεί να πλάσει στο μυαλό του έναν ήρωα που δεν υπάρχει στο εμπόριο κι έτσι να δημιουργηθεί ένα μπαλόνι μοναδικά και αποκλειστικά εμπνευσμένο από την φαντασία του παιδιού.

 

Κατά την γνώμη σου είναι εύκολο να αποδοθεί κάθε πραγματικό αντικείμενο σε μπαλόνι;

Φυσικά, με τα μπαλόνια μπορείς να φτιάξεις τα πάντα. Είναι σαν την γλυπτική…

 

Αν κάποιος θέλει να γίνει Balloon Artist , ποιες θα ήταν οι συμβουλές σου ;

Όπως όλες οι τέχνες απαιτεί επιμονή, υπομονή, αγάπη για αυτό που κάνεις, πολλές ώρες εξάσκηση και ίσως και λίγο ταλέντο!

 

Info: Ο Mr Balloon είναι ο Γιώργος Μαγκίνης. Σπούδασε Θεολογία, Υποκριτική και τραγούδι. Ασχολείται σταθερά με την Υποκριτική και το τραγούδι τα τελευταία οχτώ χρόνια. Τα μπαλόνια αποτελούν κομμάτι της επαγγελματικής του ζωής εδώ και δύο χρόνια, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους! Μέσα από τα μπαλόνια εκπληρώνει την ανάγκη του να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην παιδική διασκέδαση, να ζωντανέψει με ιδιαίτερο τρόπο τους αγαπημένους ήρωες κάθε παιδιού και να ξυπνήσει σε όλους μας την παιδικότητα και την λαχτάρα να κρατήσουμε σφιχτά ένα χρωματιστό μπαλόνι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.