Σχολείο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Το σχολείο Bridge Preparatory Charter School στο νησί Staten άνοιξε τις πόρτες του σε 90 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως το μοναδικό δημόσιο σχολείο στη Νέα Υόρκη που εξυπηρετεί τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που βασίζονται στη γλώσσα, όπως η δυσλεξία.

Το ντεμπούτο του σχολείου σηματοδοτεί την κορύφωση μιας μάχης για τους γονείς, τους υποστηρικτές και τους εκλεγμένους αξιωματούχους που επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον με μικρές τάξεις, εντατική διδασκαλία με βάση τη φωνή και άλλες υποστηρίξεις.
Το σχολείο άνοιξε ενάντια στο πλαίσιο ενός δημόσιου σχολικού συστήματος το οποίο εκπαιδευτικοί και εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι δεν έχει συστηματική προσέγγιση για τη διδασκαλία χιλιάδων μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες στο πώς να διαβάσουν.
Εν τω μεταξύ, ένας αυξανόμενος αριθμός μαθητών με αναπηρίες εγκαταλείπουν δημόσια σχολεία και δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.
“Αυτοί είναι οι γονείς που ζητούσαν πραγματικά κάτι τόσο βασικό και τόσο θεμελιώδες”, δήλωσε ο Tim Castanza, εκτελεστικός διευθυντής του Bridge Prep και πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Παιδείας. “Το παιδί τους μαθαίνει διαφορετικά – ζητούσαν απλώς ένα πρόγραμμα σε ένα σχολείο για να δώσουν στο παιδί τους ό, τι χρειάζονταν”.

Για χρόνια, οι οικογένειες εδώ στο Staten Island προσεγγίζουν τους εκλεγμένους υπαλλήλους, στο Τμήμα Εκπαίδευσης, ζητώντας συγκεκριμένα προγράμματα και σχολεία ειδικά σχεδιασμένα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των μαθητών τους, αυτούς τους μαθητές που παλεύουν με την ανάγνωση”, πρόσθεσε.

Περίπου το 70% των μαθητών στο Bridge Prep είναι είτε δυσλεκτικοί είτε έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Οι μαθητές διδάσκονται αγγλικά, μαθηματικά, επιστήμες, κοινωνικές σπουδές και τέχνες. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι μια δομημένη προσέγγιση του γραμματισμού μέσω μεθόδων που βασίζονται στην έρευνα και στην πολλαπλή χρήση αισθήσεων, γνωστές και ως Orton Gillingham.

“Δεν πρόκειται μόνο για την ανάγνωση, αλλά η ανάγνωση είναι ενσωματωμένη όλη την ημέρα για να διασφαλίσουμε ότι ενισχύουμε αυτές τις δεξιότητες”, δήλωσε ο Jesse Ann Pirraglia, Διευθυντής Διδασκαλίας και Μάθησης.

Το Bridge Prep Charter School θα επεκταθεί το επόμενο έτος, προσθέτοντας την τρίτη τάξη. Η διαδικασία αιτήσεων για εγγραφή των ενδιαφερόμενων μαθητών ξεκινά στις αρχές του χειμώνα.

Θα ήταν μεγάλο βήμα αν γινόταν και ένα τέτοιο σχολείο στην Ελλάδα . Τα μαθητούδια μας με δυσλεξία και γενικότερα μαθησιακές δυσκολίες, είναι αρκετά και παλεύουν καθημερινά για τις ανάγκες τους αλλά και για τις ασκήσεις που έχουν για την επόμενη ημέρα. Ευχή κάποιος να μπορέσει να υλοποιήσει κάτι τέτοιο και εδώ!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.