Τούρτα με βιολογική πραλίνα Bio Farma και φράουλες

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1/2 φλ. βούτυρο [110 γρ.] βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο
  • Για τη γέμιση:
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού Βιολογική Πραλίνα  φουντουκιού Bio Farma
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα ανακατατεύετε. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 20-30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε και το ξύδι και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθεί.
  3. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου βάσης 25 εκ. περίπου. Βάζετε τη ζύμη βάσης και την απλώνετε ισομερώς στη βάση και περιμετρικά στα τοιχώματα 2 εκ. ύψος. Τρυπάτε τη ζύμη στη βάση αρκετές φορές με πηρούνι για να μη φουσκώσει και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-23 λ μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  4. Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολάκι το κορν φλάουερ σε 1/4 φλ. γάλα και το ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Σε κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο 1 3/4 φλιτζάνι γάλα, τη Βιολογική Πραλίνα  φουντουκιού Bio Farma , μια πρέζα αλάτι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η πραλίνα. Προσθέτετε τη βανίλια, το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύετε γρήγορα και και συνεχόμενα μέχρι να πήξει πλήρως για 2-3 λεπτά περίπου.
  5. Ρίχνετε τη σοκολατένια κρέμα πάνω στη κρύα πια βάση την ισιώνετε στην επιφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσει και να “σφίξει”. Μετά τη βγάζετε από το ψυγείο, τη γαρνίρετε με τις φράουλες και σερβίρετε.

Καλή μας απόλαυση!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.