Το LARP (Live Action Role Playing) στην Εκπαιδευτική Πράξη στη Σχολή Χατζήβεη 12/6

Πριν από εννέα μήνες μια ομάδα θαρραλέων παιδιών ξεκίνησε για τη Χώρα της Μυθολογίας με σκοπό να βρει το Χρυσόμαλλο Δέρας. Στην πορεία, συνάντησαν μυθικά πλάσματα, ολοκλήρωσαν αποστολές, ζήτησαν τη βοήθεια σημαντικών προσώπων. Τελικά, έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι, επέστρεψαν νικητές και μας προσκαλούν να μας διηγηθούν τις ξεχωριστές περιπέτειες που έζησαν.

Μπορεί πραγματικά κάποιος να ξαναζήσει γεγονότα που ήδη έχουν γίνει;
Τι έχει να προσφέρει η μέθοδος LARP και τα Παιχνίδια Ρόλων στην εκπαιδευτική διαδικασία;
Πόσο εύκολο είναι για έναν εκπαιδευτικό να τα χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο;
Από πού μπορεί να αντλήσει τη θεματολογία του;

Οι εισηγητές του μαθήματος θα μας μιλήσουν για την ιδέα, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός τέτοιου μαθήματος, δίνοντας έμφαση στις δυσκολίες, αλλά και στις ευκαιρίες που προκύπτουν. Ενώ την αφήγηση της ιστορίας, θα την κάνουν οι ίδιοι οι μαθητές, όπως αυτή εξελίχθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και σε γονείς εντός και εκτός του σχολείου, που θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια ρόλων.

Η περιπέτεια αρχίζει…
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 7:00 μ.μ. το απόγευμα στο Γυμναστήριο της Σχολής Χατζήβεη. (Αδάνων 17, Νέα Φιλαδέλφεια)
Είσοδος ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση- 2102511371

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.