Φτιάξαμε μπισκότα με cookie cutters από Nozzle Berry για να πούμε: Χρόνια πολλά μαμά!

Η γιορτή της μητέρας πλησιάζει. Την Κυριακή 10 Μαϊου θα μας αγκαλιάσουν τα μικρούλια μας και εμείς θα συγκινηθούμε όπως κάθε χρόνο.

Όσο κι αν περιμένεις μια ευχή και μια κατασκευή ή κάρτα, πάντα θα σε πάρουν τα ζουμιά -παραδέξου το-. Για αυτό και η αγαπημένη μου Nozzle Berry, για να γιορτάσουμε φέτος αυτή τη γιορτή όπως της αξίζει -δηλαδή με αμέτρητες ώρες στην κουζίνα και πολλές δημιουργίες, στις οποίες φυσικά μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά- δημιούργησε κουπάτ με σχέδια ειδικά διαμορφωμένα και σχεδιασμένα για την Mother’s Day.

Συνταγή για τα μπισκότα:

Υλικά:

 

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ.γλ. βανίλια υγρή
  • 310 γραμ. αλεύρι μαλακό (ή γ.ο.χ)

Ξεκινάμε!

Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο με μίξερ χειρός, να αφρατέψουν καλά και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλάτι και τον κρόκο. Αφού ενσωματωθεί ο κρόκος προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά τα υλικά με το μίξερ να ενσωματωθεί το αυγό στα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά. Μην παραχτυπάτε το μείγμα.

Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Παγώνουμε για μία ώρα το λιγότερο. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι δύο μέρες και στην κατάψυξη μέχρι ένα μήνα, πολύ καλά σκεπασμένη.

Αφού παγώσει η ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος λιγότερο από 1/2 εκατοστό. Όταν ανοίγουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε αλεύρι ή άχνη ζάχαρη για να μην κολλάει. Κόβουμε μπισκότα στρογγυλά ή τετράγωνα με κουπ πατ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνες. Αραδιάζουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε για περίπου 15′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες περιμετρικά. Γενικά αυτά μπισκότα δεν παίρνουν πολύ χρώμα.

Αφού ψηθούν, τα  αφήνουμε να σταθούν 5΄. Μετά, με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

(Η συνταγή είναι από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου- Μπισκότα Βουτύρου)

Καλό είναι τα μπισκότα να μην έχουν πολύ δυνατή γεύση για να μπορούν να δέσουν γευστικά με τη ζαχαρόπαστα.

Εγώ πήρα έτοιμη ζαχαρόπαστα, την οποία άνοιξα με τον πλάστη , αν σας κολλάει θα χρειαστεί λίγη ζάχαρη άχνη στον πάγκο.

Αν θέλετε να φτιάξετε δική σας, παρακάτω θα βρείτε την συνταγή:

Υλικά:

1 κιλό ζάχαρη άχνη
5 κουταλάκια ζελατίνη ή 2 φακελάκια των 10 γρ.
1 κουταλιά του γλυκού γλυκερίνη
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας νερό
3 βανίλιες

Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό μας μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την γλυκόζη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει βάζουμε την γλυκερίνη και τη βανίλια και βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε την άχνη ζάχαρη κάνοντας μία λακουβίτσα στη μέση. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μας. Προσοχή γιατί στην αρχή θα καίει αρκετά. Για αυτό μπορείς να ανακατέψεις πρώτα με ένα κουτάλακι και στη συνέχεια να τη ζυμώσεις. Αν νοιώσεις ότι κολλάει πρόσθεσε λίγη άχνη ακόμα. Και η ζαχαρόπαστά μας είναι έτοιμη.

Αν δεν την χρησιμοποίησεις αμέσως καλό είναι να την τυλίξεις με μία διαφάνεια για να μην σου στεγνώσει.

Επίσης αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρώμα ζαχαροπλαστικής και να την βάψεις με λίγες σταγονίτσες.

Aφού λοιπόν την ανοίξεις με τον πλάστη, παίρνεις τα Nozzle Berry Cookie Cutters και ξεκινάς να κάνεις τα σχέδια, είναι η στιγμή που μπορούν να αναλάβουν δράση τα παιδιά.

Ξετρελάθηκαν με τα σχέδια και τα χρώματα!

Αλείφουμε τα μπισκότα μας αν θέλουμε με λίγο νεράκι με ένα πινέλο για να κολλήσει πιο καλά η ζαχαρόπαστα. Τα αφήνουμε λίγες ώρες να στεγνώσει και Voila!

Τα μπισκοτάκια μας είναι έτοιμα.

Η  Nozzle Berry δημιουργεί Cookie Cutters για κάθε περίσταση που μπορείς να φανταστείς. Χριστούγεννα, Πάσχα, Γιορτή της Μητέρας, Γιορτή του πατέρα και με πολλούς αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Μπορείς να παραγγείλεις τα δικά σου εδώ

 

 

 

 

 

Και φυσικά τα μπισκότα κάθε ξεχωριστής στιγμής της ζωής μας!

Τόσο ξεχωριστής όσο και τα Nozzle Berry cookie cutters…

 

Ένα Σχόλιο

  1. Υπέροχο δώρο ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε να κερδίσουμε..
    Αφήστε ένα σχόλιο 6 Μαΐου 2020 at 11:48

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.