Μια χνουδωτή βιβλιοθήκη στην Αθήνα

Βγάλτε παπούτσια, ξαπλώστε, διαβάστε: η χνουδωτή βιβλιοθήκη της Αθήνας!
Μια διαφορετική βιβλιοθήκη ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Αθήνα και καλεί μικρούς και μεγάλους σε μια αγκαλιά με βιβλία.

Photo Atopos ©photo Panos_Kokkinias
Πρόκειται για την Fluffy Library, ένα in-progress έργο της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου, μια πραγματικά διαφορετική βιβλιοθήκη που έχει τη μορφή διαδραστικής έκθεσης και λειτουργεί σαν ένας λούτρινος ξενώνας για κάθε επισκέπτη.

Στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο του Atopos CVC και βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα και έρευνα του Βασίλη Ζηδιανάκη. Το κτίριο καταλαμβάνεται από ένα γιγαντιαίο, λούτρινο, υβριδικό πλάσμα, που κατοικεί εκεί μέσα και απλώνεται σε όλους τους χώρους. Για να μπείτε, πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια σας και να βυθιστείτε στην τρυφερή αγκαλιά του Φλάφι. Δεν υποχρεώνεται κανείς να διαβάζει. Μπορείτε απλά να χαλαρώσετε, συζητώντας ήρεμα ή κοιτώντας γύρω σας.

Photo Atopos ©photo Panos_Kokkinias
Αν πάντως θέλετε να διαβάσετε, σας περιμένουν 2.500 βιβλία τέχνης και οπτικής κουλτούρας, με συμμετοχικά και αυτοσχεδιαστικά performances, λούτρινα γλυπτά και γούνινα κοστούμια.

Η δουλειά της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου εμπνέεται από παραμύθια και φεμινιστικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, από υποκουλτούρες και από τις βιολογικές επιστήμες που ασχολούνται με την αλληλεπίδραση των οργανισμών. Μέσω αυτής της πρακτικής η καλλιτέχνιδα προσπαθεί να διευρύνει τα όρια της φαντασίας και της υποκειμενικότητας και προτείνει εναλλακτικές αφηγήσεις γύρω από την ταυτότητα, το φύλο και τις ανθρώπινες σχέσεις, αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του έργου.

Παράλληλα λειτουργεί το #TextMe_Lab, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει performances, εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και μίνι-εκθέσεις από καλεσμένους καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς ερευνητές. Το πρόγραμμα επιμελείται ο ερευνητής Φιλ Ιερόπουλος. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις, όπως το Pokemon Poetry,παρεμβάσεις της καλλιτέχνιδας Aimée Lê, αφιέρωμα στην Elsa von Freytag-Loringhoven, συζήτηση για τα Memes και τον διαδικτυακό λόγο στον ελλαδικό χώρο και το Φεστιβάλ & Συμπόσιο κινηματογραφικής ποίησης σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Και έπεται συνέχεια!

Photo Atopos ©photo Panos_Kokkinias
Ώρες λειτουργίας:

Κάθε Πέμπτη & Παρασκευή, 14:00-20:00
Κάθε Σάββατο & Κυριακή, 12:00-18:00
Atopos CVC

Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο
Τηλ: 210 5242004, 210 8838151
Είσοδος ελεύθερη
Δείτε τα βίντεο και ζήστε πρώτα από μακριά τον Φλάφι!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.