6 λόγοι για να απομακρυνθεί ένα παιχνίδι από το παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο έχει γεμίσει με παιχνίδια σε σημείο που να σας προκαλεί πανικό; Παιχνίδια σπασμένα και άρτια κάνουν παρέα σε ένα μεγάλο καλάθι που τα περιμένει στο τέλος της ημέρας κι εσείς δεν ξέρετε από που ν’αρχίσετε. Θα σας δώσω 6 λόγους για τους οποίους ένα παιχνίδι μπορεί να αποσυρθεί από το οπτικό πεδίο του παδιού σας. 

1.Σπασμένα παιχνίδια

Μεγάλα ή μικρά παιχνίδια, αν είναι σπασμένα καλό είναι να μπουν στη λίστα των παιχνιδιών που θα αποχωρήσουν. Ένα σπασμένο παιχνίδι δεν θα λείψει στο παιδί αλλά ακόμα κι αν βρίσκεται μόνιμα στη λίστα των ”θα το φτιάξω όταν τηλεφωνήσω στον κατασκευαστή και βρω ανταλλακτικό”  καλό είναι να αποσυρθεί ΜΕΧΡΙ να φτιαχτεί.

2.Αναπτυξιακά ακατάλληλα

Καθώς ψάχνετε την στοίβα των παιχνιδιών σίγουρα θα βρειτε παιχνιδια από την βρεφική ηλικία του παιδιού. Αν το παιδί σας την έχει αφήσει καιρό πίσω, αυτά τα παιχνίδια ΠΡΕΠΕΙ να φύγουν. Δώστε τα σε γονείς με παιδιά μικρότερης ηλικίας και κρατήστε κάποια για ενθύμιο.

3.Παιχνίδια με αμετάβλητα χαρακτηριστικά

Στις ΗΠΑ έχει καταγραφεί οτι το 97% των παιδιών κάτω των 6 ετών έχουν στα παιχνίδια τους ήρωες από τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες. Ξυπνούν που και που την ανάμνηση της αρχικής διασκέδασης αλλά σίγουρα ανοίγουν και ”εμπορικό δρόμο” για νέα προϊόντα από την ίδια σειρά. Το θέλουμε αυτό;  

4.Παιχνίδια που ”κάνουν πολλά” και σπάνε εύκολα

Στοιχηματίζω οτι αυτό το αστυνομικό ελικόπτερο με τις ακτίνες λέιζερ, τα φώτα και την κίνηση δεν κάνει πλέον τίποτα από αυτά. Αυτές οι εξειδικευμένες λειτουργίες είναι επιρρεπείς σε μηχανικές βλάβες. Αντί να προσκαλεί για παιχνίδι μάλλον υποκαθιστά την φαντασία του παιδιού.

5.Παιχνίδια που ενθαρρύνουν τη βία

Όπλα σχεδιασμένα με κάθε λεπτομέρεια , ομοιώματα των πραγματικών χωρίς ψεγάδι. Μπορεί να μη πυροβολούν στ’ αλήθεια όμως με την άρτια, λεπτομερώς σχεδιασμένη και ειδική κατασκευή τους σίγουρα απενοχοποιούν, ανέχονται και συχνά εξυμνούν τη βία.

6.Παιχνίδια σε πολλαπλά αντίγραφα

Ας υποθέσουμε οτι το παιδί σας έχει ένα λούτρινο αρκουδάκι που το λατρεύει και το παίρνει πάντα μαζί του. Η κίνηση αυτή σας οδήγησε να αγοράσετε πολλά τέτοια αρκουδάκια για να είναι πάντα διαθέσιμα, να έχετε ένα για τα ταξίδια, ένα για τον παιδικό, ένα για το σπίτι κλπ. Αν αυτό συμβαίνει, δείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να μειώσετε τον αριθμό τους ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί εύκολα και να τα αγαπήσει. Προσθέττοντας σε μια αληθινή σχέση πολλά περιττά, μπορεί να δίνουμε το μήνυμα οτι οι σχέσεις είναι αναλώσιμες.

Τα παιχνίδια που μαζέψατε εξαρτάται από εσάς αν θα φυλαχτούν ή θα αποθηκευτούν. Δώστε χώρο στο παιδί για φαντασία και δημιουργία!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.